dimecres, 8 de març del 2017

Joana, la mare, la primera imatge


Permeteu-me, avui , dia de la dona mostrar la primera imatge que vaig fer del Objectes Significants.
La mare, la Joana, va consentir a fer de conillet d'índies...així que vàrem muntar la paradeta i li vaig demanar que mostres i parlés d'un objecte que fos important per ella.

D'alguna manera, el procés que va haver de passar és el que em va portar a la reflexió sobre el vincle emocional  d'alguns objectes en la nostra vida:  per motius de salut va haver de deixar la seva casa on havia viscut els darrers 40 anys i anar a un pis tutelat del complex de la gent gran del Parc Central de Sabadell.

Vàrem fer primer la grabació on la Joana explicava l'objecte, l'anell i la seva petita història que jo no recordava,  on vaig veure la potència que tenia el projecte. La mare, una persona forta, que la vida havia endurit en perdre el seu estimat Josep sobtadament als 40 anys, va  haver de tirar endavant amb quatre fills, ben petits. Quan  va explicar-nos la petita història de l'anell, va mostrar aquell punt d'emoció, íntim, que portava per dins i que mai li havia vist, tot i intuir-ho.

Va ser un moment per a mi únic, i que recordo i recordaré com aquesta dona lluitadora, seguia unida al seu amor de tota la vida, que simbòlicament l'acompanyava en aquest petit objecte...l'anell.

És per això que avui, dia de la dona, pare i mare alhora, vull recordar-la, prototip de dona amb totes les seves capacitats i virtuts de lluita contra les adversitats i de suport incondicional als fills.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.